Ветерани російсько-української війни разом із сім’ями активно відпочили на каяках

20.07.2021 10:40   -

ДніпроОДА організувала два запливи на каяках для АТОвців та їхніх рідних. До активного відпочинку на воді долучилися понад 70 військових із дружинами та дітьми, – повідомляє ДніпроОДА.

«Вже стало доброю традицією влітку влаштовувати для бійців запливи на туристичних каяках. Це гарний спосіб реабілітації. Чудова нагода активно відпочити разом із рідними.  А ще – можливість побути на самоті з природою», – розповів заступник голови облдержадміністрації Іван Начовний.

Учасники сплавлялися в районі Набережної Перемоги, неподалік від гребного каналу.

Вперше на каякінгу родина Остапович. З парами визначилися заздалегідь: разом із батьком попливе 6-річний Ярослав. З дружиною – старша донька.

«Зазвичай відпочиваємо з дітьми у парку. Влітку на пляж ходимо. А тут побачили оголошення в соцмережі про заплив. Ніколи раніше не плавали на каяках. Тож вирішили спробувати», – сказав АТОвець Олег Остапович.

Під час запливу головне – пам’ятати правила безпеки. Про них нагадують на інструктажі. А ще розповідають, як тримати весло та керувати ним.

Серед учасників – і завсідники каякінгу. Олег Данилюк прийшов із дружиною та родиною дорослої доньки.

«Дуже вдячний ОДА за такий відпочинок. Настрій чудовий. Завжди катаємося із задоволенням. Зазвичай рухаємося до найближчого пляжу. Там купаємося і повертаємося назад», – поділився АТОвець Олег Данилюк.

Такі запливи об’єднують сім’ю та заряджають енергією, додала Вікторія Данилюк. Можна розслабитися, забути про проблеми та переключитися на позитив.