Канада допоможе безкоштовним навчанням і просуванням дніпрянок у створенні власного бізнесу

20.07.2021 10:55   -

Мешканок Дніпропетровщини запрошують на безкоштовний тренінг. Він проходитиме 21-22 липня. Навчатимуть, як відкрити бізнес у швейній галузі, – повідомляє Благодійний фонд “Горєніє”.

За результатами проведеного навчання, високо мотивованим учасницям буде забезпечено підтримку у реєстрації їх власної справи, допомогу у створенні бізнес плану, підтримку у побудові механізмів продажів вироблених товарів. Також буде забезпечено подальше (поглиблене) навчання з бізнес процесів, юридичну та бухгалтерську допомогу у форматі хелп деск, можливість у подальшому безоплатного користування швейною технікою, а також участі у програмах просування на українських та міжнародних ринках.

В рамках проекту SEW Ukraine 21-22 липня 2021 року в місті Дніпро відбудеться перший навчальний захід для жінок, які мають бажання відкрити власний бізнес або підвищити спроможність вже існуючого мікробізнесу в швейної галузі.

«Для жінок це шанс приєднатися до кооперативу та стати успішними підприємицями. Просувати товари на українських і навіть міжнародних ринках»,  розповіла начальниця відділу департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Алла Кефель.

Найперше запрошують жінок з вразливих категорій. Зокрема, матерів-одиначок, переселенок або тих, що мають інвалідність. 

Участь – безкоштовна. Організатори забезпечать слухачок курсу навчальними матеріалами. Для учасниць з інших міст можливе розміщення в готелі, компенсація транспортних витрат.

Найбільш вмотивовані майбутні бізнес-леді отримають підтримку в реєстрації власної справи. Юридичну та бухгалтерську допомогу. Зможуть безкоштовно взяти в користування швейну техніку.   

Бажаючим долучитися до тренінгу слід зареєструватися. Або записатися за телефоном 099-549-49-73.  

В перший день навчання розкажуть про основи обліку та оподаткування. А ще про усі тонкощі реєстрації ФОПу. В другий – як формується ціна на товари та послуги легкої промисловості. Йтиметься й про принципи кооперації.

Проєкт втілює канадський фонд Кооперативного розвитку у партнерстві з Всеукраїнським благодійним фондом «Горєніє» за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади та за підтримки ДніпроОДА.

Проєкт «Підтримка економічного розвитку жінок та внутрішньо переміщених осіб в Україні» (SEW Ukraine) – це 5-річна (2020-2025) ініціатива уряду Канади, спрямована на підтримку вразливих, соціально незахищених та таких, що знаходяться в складних життєвих обставинах груп жінок, включаючи внутрішньо-переселених осіб (ВПО), шляхом підтримки їх працевлаштування та розвитку підприємництва в секторі легкої промисловості.