У рідкісного тапіра народився малюк

20.07.2021 10:28   -

У Новому Орлеані в зоопарку народився малюк тапіра Бейрда – це рідкісний вид тварин. Центральноамериканський тапір або тапір Бейрда — один із трьох видів тапірів, знайдених в Латинській Америці Тапір Бейрда – найбільший серед тапірів Нового Світу (зріст в загривку – 120 см, вага – 300 кг). Мешкає від півдня Мексики до Північної Болівії та Еквадору. Грива у цього виду є, але вона маленька, ледве помітна.

Тапіри Бейрда трапляються в низинних лісах Центральної та Південної Америки. За даними Міжнародного союзу охорони природи, вони вважаються зникаючими видами. Поки на них полюють заради їжі та спорту, найбільшою загрозою для виживання є руйнування середовища існування через вирубки та розчищення земель для сільського господарства та розвитку.

Середній термін вагітності для тапірів Бейрда становить 13 місяців. Тривалий термін вагітності тапіра і низький рівень народжуваності ускладнюють відновлення диких популяцій.  

Подібно до оленячих оленів, телята тапіру Бейрда чітко виділені білими смугами та плямами, схожими на кавун, які допомагають їм маскуватися під вкрапленим світлом тропічних лісів. Маркування починає зникати у віці від п’яти до шести місяців. 

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу tapir-berda.jpg