Венедиктова має гарний автомобіль і чималий будинок, а чоловік “раптово” дістав тепленьке місце заступника начальника Департаменту кіберполіції у Києві

20.03.2021 21:07   -

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова за 2020 рік задекларувала автомобіль Porsche Cayenne та понад 700 тисяч заробітної плати, яку вона отримала на чинній посаді, – свідчать дані, оприлюднені в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб.

Так, у декларації вказано, що генпрокурора володіє автомобілем Porsche Cayenne вартістю 867,3 тисячі гривень, який вона придбала у 2014 році. При цьому її чоловік користується автомобілем Honda CR-V 2016 року випуску, який придбав його батько у 2020 році.

Також генпрокурора задекларувала паркомісце, нежитлове приміщення цокольного поверху в Харкові. Згідно з декларацією, її діти володіють земельною ділянкою площею 1 500 квадратних метрів та житловим будинком площею 387 квадратних метрів, розташованих в Харківській області. При цьому чоловік Венедиктової Денис Колесников орендує житловий будинок площею 147,8 квадратних метрів, а також земельну ділянку 1 500 квадратних метрів на Київщині.

Брат генпрокурорки Ірини Венедіктової тривалий час працював у бізнес-структурах міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його родини. Про це йдеться у сюжеті програми “Схеми: корупція в деталях”.

За даними журналістів, брат генпрокурорки Сергій Венедіктов з 2008 по 2016 рік перебував на посаді головного юриста у низці ТОВ, що спеціалізуються на видобутку газу. Серед них “Газоконденсатне родовище Денисівське”, “Сахалінське”, “Мар’їнське” і “Гравеліт-21”, які належать до ПАТ “Інвестор” родини Арсена Авакова та його бізнес-партнера і ексдепутата ВР Ігоря Котвицького.

Окрім того, за інформацією “Схем”, зв’язок з МВС має чоловік Венедіктової Денис Колесник, який обіймає посаду заступника начальника Департаменту кіберполіції України. Як з’ясували журналісти, раніше він працював начальником відділу протидії кіберзлочинам у кіберполіції Харківської області, але після того, як його дружина у 2019 році опинилася в органах влади, отримав підвищення з підполковника до полковника та був переведений у Київ на посаду заступника начальника кіберполіції України.

Також журналісти виявили у подружжя житло, яке ті не вказали у своїй декларації. Попри ствердження Венедіктової та її чоловіка про те, що мешкають у Харкові, “Схеми” з’ясували, що подружжя проживає на вулиці Круглоуніверсітетській в центрі Києва, звідки щодня їздить на роботу.