Німецькі “Зелені” остаточно вирішили скасувати “Північний потік-2”

20.03.2021 14:57   -

Добрі звістки прийшли з Німеччини, партія, яка ймовірно увійде до правлячої коаліції, остаточно вирішила зупинити московську трубу, адже прокладання другої гілки газопроводу з РФ до Європи, може розв’язати руки агресору до широкомасштабної війни проти України, адже тоді надходження за газ будуть все одно надходити через північний газогін.

 “Зелені” Німеччини закріпили у своїй передвиборчій програмі плани скасувати спірний трубопровід “Північний потік-2” для постачання російського газу до найбільшої економіки Європи, створюючи перешкоду для потенційного союзу з консерваторами, – повідомляє Reuters.

Консерватори канцлера Ангели Меркель, які підтримали трубопровід “Північний потік-2”, проти якого виступають Сполучені Штати, ведуть опитування напередодні вересневих виборів і, як вважають, найімовірніше прагнуть до коаліції із “Зеленими”, які за прогнозами, будуть другими.

Армін Лашет, лідер Християнських демократів Меркель (ХДС), применшив стурбованість США та східноєвропейських країн, таких як Польща, які заявляють, що трубопровід збільшує залежність Європи від російського газу.

Подібно до Сполучених Штатів, які ввели санкції проти деяких суб’єктів, які беруть участь у проекті, керованому “Газпромом”, “Зелені” заявляють, що це закріплює неправильну реакцію на анексію Росією Криму та озброєння сепаратистів на сході України.

“Проект газопроводу” Північний потік-2 “є не лише політичним проєктом через його кліматичні та енергетичні наслідки, а й тому, що він завдає збитків на геополітичному рівні – особливо з огляду на ситуацію в Україні – і тому його слід зупинити”, – йдеться у програмі, додаючи, що РФ дедалі більше стає «авторитарною державою».

Проєкт завбільшки 11 мільярдів доларів обійде західного союзника Україну, потенційно позбавивши її цінних транзитних надходжень. Він також буде конкурувати з поставками скрапленого природного газу в США.