Гройсман запропонував реконструювати старий аеропорт у Дніпрі замість будівництва нового

30.05.2019 14:00   -
Автор:

Замість будівництва нового аеропорту у Дніпрі, який мав розташовуватися між Дніпром та Запоріжжям, можуть реконструювати старий аеропорт.
Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час форуму у Києві, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Громадське“.
“Потрібно провести низку дискусій з приводу розташування аеропорту. Є думка, що він має бути у селі Солоному, і це буде дуже дорого та довго. Я вважаю, що кращий варіант — це реконструювати існуючий аеропорт. Це можна буде зробити швидше та дешевше”, — повідомив Гройсман.
Зазначимо, що будівництво нового аеропорту між Дніпром та Запоріжжям анонсував колишній президент України Петро Порошенко. Зокрема, він вніс відповідні зміни під час ухвалення бюджету на 2019 рік. На це будівництво цьогоріч передбачено 200 мільйонів гривень. Робоча назва аеропорту — «Придніпров’я».
17 квітня 2019 року на проектування аеропорту уряд спрямував 200 мільйонів гривень.
Будівництво аеропорту у Дніпрі було однією з вимог колишнього президента України Петра Порошенка щодо бюджету на 2019 рік. Так, Порошенко заявляв, що не підпише закон про бюджет на 2019 рік, якщо там не врахують його вимог.