«В укритті садочка облаштували простори для занять і розваг. Дітки сюди спускаються в ігровій формі», – директорка дитсадка

18.04.2024 15:17   -

У Дніпрі тривають ремонтні роботи з облаштування найпростіших укриттів ще у 8 дитячих садочках. Вони згодом розпочнуть працювати у змішаному режимі. Облаштоване найпростіше укриття — головна умова роботи дошкільного закладу.
Дитячий садок № 338, що на ж/м Лівобережний, працює третій тиждень. У ньому організовано роботу 10 груп дітей старшого та середнього дошкільного віку.
«У змішаному режимі працюємо з початку квітня. 135 діточок відвідують садочок, батьки яких подали заяви щодо навчання за змішаною формою. Аби повноцінно відкритися, департамент гуманітарної політики відремонтував нам найпростіше укриття. Все зроблено як годиться: вентиляція, санвузли, стіни, стеля, підлога, освітлення, протипожежна сигналізація тощо. Колектив садочка творчо оздобив приміщення укриття, аби діткам було цікаво. Укриття поділено на локації для проведення занять, рухливих ігор. Є куточок музичного працівника, психолога тощо. Під час повітряної тривоги малеча спускається сюди разом із вихователями, де й продовжують навчатися чи гратися. Завжди тут перебуває медична сестра, відповідальна особа. Батьки і дітки задоволені, і це головне», — розповіла директорка згаданого дитсадка Оксана Тимошенко.
Дніпрянка Наталія Петренко водить сюди свого сина Тимофія.
«Ми дуже задоволені, що садочок наш відкрився повноцінно. Дитина дуже цього чекала. Син ходить до старшої групи. Цього року нам вже до школи йти. У дитсадку з дітками займаються. Та й в цілому дітям дуже потрібна соціалізація, спілкування з однолітками. Перед відкриттям садочка нам, батькам, провели екскурсію до укриття. Гарно все зробили. Під час повітряних тривог діти у безпеці і в комфортних умовах», —підкреслила пані Наталія.
До цього дитсадка свою донечку Емілію водить і Наталія Марценюк.
«Донечка дуже активна і їй завжди потрібне спілкування з дітками. Тому радію, що нарешті наш садок запрацював. Укриття тут таке гарне зробили. Колектив садка творчо до цього підійшов, аби діткам було приємно перебувати під час повітряних тривог. Звісно, як будь-яка мама завжди переживаю за свою дитину. Впевнена, коли донечка у дитсадку, то вона в безпеці», — каже пані Наталія.
За словами заступниці начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Світлани Клявченко, у Дніпрі освітній процес у змішаному режимі (очному та дистанційному) організовано у 75 дитячих садках та 11 дошкільних підрозділах у закладах загальної середньої освіти.
«Ще у 8 дитсадках нині триває облаштування  найпростіших укриттів. Крім того, аби охопити більшу кількість дітей дошкільною освітою, було внесено зміни до рішення міської ради щодо організації освітнього процесу. Відповідно до нього на базі 47 закладів загальної середньої освіти, 2 садочків та 1 закладу позашкільної освіти відкрито групи короткотривалого перебування та групи для проведення інтегрованих занять з підготовки до школи для вихованців 87-ми закладів дошкільної освіти», — додала Світлана Клявченко.