В Україну для боротьби із московитською окупаційною армією прибула партія зброї з Німеччини

26.03.2022 10:50   -

Берлін передав Києву 1500 зенітно-ракетних комплексів “Стріла”, 100 кулеметів MG3 та вісім мільйонів патронів для пістолетів, – про це повідомляє DW.

За даними видання, ЗСУ отримали від німецьких партнерів додаткову допомогу: 350 000 продуктових наборів, 50 медичних транспортних засобів та медикаменти.

Збройні сили України вже отримали 1000 одиниць протитанкової зброї та 500 зенітних ракет “Стінгер” зі запасів Бундесверу, а також 500 із близько 2700 ракет “Стріла” зі старих запасів. 

За словами міністра закордонних справ Анналени Бербок, наразі Німеччина також постачає інші зенітні ракети «Стріла». “Інші поставки “Стріли” вже в дорозі”, – сказав політик Зелених у Бундестазі.

Як зазначив під час візиту до Брюсселя канцлер Німеччини Олаф Шольц, розглядаються перспективи подальших постачань зброї Україні. 

Мінекономіки загалом проголосувало позитивно у справі України за всю зброю, яка використовується для самооборони. Усі заявки від Бундесверу та компаній обробляються з найвищим пріоритетом і приймаються в один день.

78% людей у ​​Німеччині підтримують поставки німецької зброї в Україну, а також переозброєння Бундесверу.

Для порівняння, до нападу Путіна лише 22% респондентів в опитуванні Insa для BILD минулого тижня висловилися за поставки зброї в Україну.