Український олігарх Павло Фукс оплачував провокацію: дрібні злодюжки малювали свастику в українських містах

26.03.2022 09:51   -

Видання Rolling Stone з посиланням на численні джерела стверджує, що український бізнесмен Павло Фукс наймав людей і платив їм гроші за “операцію під фальшивим прапором”, спрямовану на підтримку заяви путіна, що Україна нібито є розсадником нацистів, яку путін використав як привід для військового вторгнення.

Джерела повідомляють, що за кілька місяців до нападу путіна на Україну олігарх Фукс, який має зв’язки з Московією, нібито платив місцевим жителям за те, щоб вони малювали свастики на будівлях Харкова.

Павло Фукс – магнат у сфері нерухомості, банківської справи та нафтової промисловості, якого, як стверджують джерела, завербувало до участі в операції ФСБ.

Через посередників Фукс нібито пропонував від $500 до $1500 вуличним злочинцям за те, щоб вони у грудні, січні та лютому оскверняли міські вулиці пронацистськими графіті.

Повідомлення про ймовірні спроби Фукса розпалити ворожнечу в Україні отримані з кількох джерел, зокрема зі звітів американської розвідки.

Олег Плюш, колишній відомий український кікбоксер, який каже, що є другом Фукса і говорив з ним про операцію зі свастикою, розповів Rolling Stone, що дізнався про цю схему від посередника, який шукав людей для вандалізму. 

За словами Плюша, Фукс заявив, що «у нього не було вибору» і що це було його «завданням» – обов’язковим, якщо хоче залишитися вести бізнес в регіоні.

Плюш повідомив журналу Rolling Stone, що йому відомо принаймі про три випадки антисемітського графіті, за які нібито заплатив Фукс. Він стверджує, що кампанія поширилася і на Київ, де місцеве єврейське видання виявило у листопаді свастики, намальовані балончиком біля головної міської синагоги. 

Плюш сказав, що «вуличним головорізам» низького рівня, найнятим для малювання символів, двох з яких, за його словами, він знає особисто, запропонували близько $1000 або $1500 кожному.

Плюш надав копію свого паспорта і запропонував дати свідчення під присягою, якщо потрібно, про його зустріч із Фуксом. «Я не боюся. Я нікого не боюся», – сказав він Rolling Stone у розмові по телефону.

Напередодні і після вторгнення путін стверджував, що Україна потрапила під контроль нацистів і що вторгнення необхідне для звільнення країни.

Це твердження широко заперечується на міжнародному рівні, але, схоже, за допомогою державних ЗМІ воно закріпилося серед багатьох московитів.

Між тим ЗМІ повідомляють, що багатство московитських олігархів у ЄС досі майже не постраждало від санкцій.

2008 год, Павел Фукс и Дональд Трамп во время переговоров по 
строительству Trump Tower в Moscow City
2008 год, Павло Фукс і Дональд Трамп під час перемовин з будівництва Trump Tower в Moscow City
Павел Фукс и Рудольф Джулиани (мэр Нью-Йорка в 1994—2001 годах от Республиканской партии)
Павло Фукс і Рудольф Джуліані (мер Нью-Йорка в 1994—2001 роках від Республіканської партії)