Ювелірна компанія Tiffany відмовилась від московитських діамантів

26.03.2022 11:55   -

Транснаціональна ювелірна компанія Tiffany & Co. припинила купувати діаманти московитського виробництва через агресію РФ проти України, – повідомляє BloombergQuint.

Заборона поширюється на алмази, видобуті на Московії від 21 березня, повідомила Tiffany. Компанія не пояснила, чому обрала саме цю дату для припинення купівлі дорогоцінного каміння.

Компанія призупинила купівлю діамантів з РФ, які індивідуально зареєстровані й мають вагу 0,18 карат і вище.

Щодо менших за вагою каменів, які важче відстежити, Tiffany доручила своїм постачальникам припинити купувати московитське необроблене каміння від імені компанії.

Tiffany & Co. – ювелірна транснаціональна компанія, заснована в 1837 році Чарльзом Льюїсом Тіффані і Джоном Ф. Янгом. Компанія славиться своїми предметами розкоші, особливо відомі її ювелірні вироби з діамантами.

Раніше найбільший у світі роздрібний продавець ювелірних виробів з діамантами Signet Jewelers припинив співпрацю з московитськими компаніями.

11 березня президент США Джо Байден оголосив про новий пакет санкцій проти РФ. Зокрема, Байден підписав указ, який забороняє продаж або постачання у будь-який інший спосіб доларових банкнот на Московію. Також Вашингтон заборонив імпорт алкоголю, діамантів та морепродуктів з країни-агресора.