В Мінську досягли «суттєвих домовленостей» по Донбасу

12.03.2020 14:13   -
Автор:

11 березня відбулася зустріч контактної групи в Мінську, після чого російська сторона і бойовики заговорили про можливість прямих перемовин терористів і України. Про це повідомляє ВВС.
В перемовинах брав участь заступник адміністрації Путіна Дмитро Козак.
Повідомляється, що було створено новий орган у складі переговорної групи – Консультативної ради. Ймовірно, саме ця «рада» буде майданчиком, де триватимуть прямі перемовини між українською стороною і бойовиками, які вже заявили, що цей механізм дозволить “пряме обговорення двома сторонами конфлікту”.
«Домовились підписати рішення Тристоронньої контактної групи щодо запровадження Консультативної ради в складі політичної підгрупи ТКГ після консультацій з представниками ОБСЄ, Французької Республіки та Федеративної Республіки Німеччина щодо виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в Нормандському форматі», – повідомили в Офісі президента.
Окрім того, в Мінську досягнуто домовленостей щодо обміну полоненими в найближчий час.
Нагадаємо, що принципова українська позиція полягала раніше в тому, що сторонами конфлікту є Україна та Росія. Введення в якості офіційної сторони третьої сторони – бойовиків невизнаних республік, – може сприяти прагненню Росії зняти з себе усю відповідальність і представити війну на Донбасі як громадянську війну.