В Австралії повінь спричинена зливами, яких не спостерігалося 50-100 років. Є жертви

24.03.2021 12:35   -

Тіла двох чоловіків було знайдено в Австралії в середу в автомобілях, що потрапили у паводкові води, що було першими смертями, пов’язаною з дощовою погодою за останні дні, яка затопила будинки, забрала худобу та відрізала цілі міста.

Australian floods kill two, more evacuations as clean-up begins | Deccan  Herald

Понад 40 000 людей були змушені покинути свої домівки, оскільки проливний дощ спричинив небезпечні повені, і влада видала нові накази про евакуацію жителів західних регіонів Сіднея для переходу до безпечного місця.

У деяких інших районах розпочалась масштабна операція з прибирання, коли дощ вщух вперше за кілька днів, а їжа та інші надзвичайні запаси доправили через заболочені дороги.

Влада намагалася зв’язатися з родиною громадянина Пакистану, тіло якого було знайдено аварійними службами в машині під шістьма метрами води на північному заході Сіднея.

Australian floods kill 2, more evacuations as clean-up begins

Гледіс Береджиклян, прем’єр-міністерка Нового Південного Вельсу, штату, що постраждав найбільше, попередила, що рівень води в деяких районах буде продовжувати зростати, оскільки великі дамби переповнюються, а річки виходять, а тисячі людей перебувають в зоні евакуації.

“У водозборах і надалі будуть спостерігатися потоки води, яких не спостерігалося 50 років, а місцями і 100 років”, – сказала Береджиклян журналістам у Сіднеї.

Australian floods kill two, more evacuations as clean-up begins | Reuters

Страхова рада Австралії, головного галузевого органу, заявила, що до ранку в середу через Новий Південний Вельс та Квінсленд було подано близько 17 000 позовів про відшкодування збитків на суму близько 254,2 млн. доларів (193,32 млн. доларів США).

Будинки були затоплені, худоба захлинулася, а врожаї знищені.

Також було врятовано багато тварин, завдяки яким човни використовувались для переміщення собак, худоби та навіть ему, подалі від повені. У посушливому центрі країни вода каскадом спускалася по гірській породі Улуру – рідкісне явище, яке національний парк описує як “унікальне та надзвичайне”.

Australia floods claim two lives as wild weather leads to waterfalls on  Uluru

Синоптики заявили, що погодна система, яка спричинила дощ, у середу переміститься на острівний штат Тасманія, спричиняючи зливи та повені.

Australian Floods Kill Two, More Evacuations as Clean-Up Begins | World  News | US News

Найбільше отруйні павуки у світі може зібратися в Сіднеї після проливного дощу і повені, повідомив австралійський парк рептилій в середу, попереджаючи, що смертельні павукоподібні можуть шукати притулку вдома , рятуючись від потопу.

“Майбутня тепла погода та високий рівень вологості є ідеальними умовами для воронкоподібного павука BOOM найближчими днями“, – заявив директор парку Тім Фолкнер.

“Внаслідок неймовірних повеней, які ми зазнали в районі Великого Сіднея, вони були витіснені зі свого місця проживання і шукають притулку в сухих районах”, – додав він.

“На жаль, це може означати, що вони дуже швидко потраплять у житлові будинки”.

крупним планом помилки: Смертельний воронкоподібний павук є ендеміком для регіону Сіднея - AFP

Зображення тисяч павуків, які рятувались від повені, за останні дні вже поширилися в соціальних мережах, що викликало жах арахнофобів, коли маси восьминогих істот рясніли огорожами та будівлями. Широко побоюються павуків у Сіднеї за їх відомий токсичну і швидкодіючу отруту, зафіксовано 13 смертей від укусів, однак ніхто не помер з часу запровадження програми боротьби з отрутою на початку 1980-х.