У близько 100 будинках ОСББ Дніпра цьогоріч буде виконано ремонти коштом міського бюджету

24.03.2021 12:41   -

Реалізувати проєкти та зробити ремонти у близько 100 будинках цьогоріч зможуть учасники програми підтримки співвласників багатоквартирних будинків, яких внесли у списки та затвердили у 2019 та 2020 роках. Для цього з бюджету міста виділили 40 млн грн. Відповідне рішення ухвалили депутати під час засідання 5-ї сесії міськради 24 березня.

Раніше повідомлялось, що у Дніпрі міська рада фінансово підтримує ОСББ/ЖБК у рамках муніципальних програм. Серед таких – «Бюджет участі». Із 2017 року її переможцями стали 43 проєкти: 30 уже реалізовані (на загальну суму 4 млн 300 тис. грн), решту втілять цьогоріч (понад 2 млн грн). Іще одна програма, у рамках якої міська рада активно підтримує ОСББ, – «Енергоефективна оселя». Зокрема, муніципальний бюджет компенсує частину взятих ОСББ кредитів на впровадження енергоефективних заходів.

Окрім згаданих програм ОСББ/ЖБК, Дніпровська міська рада впроваджує програми підтримки співвласників багатоквартирних будинків міста Дніпра та програми сприяння діяльності таких об’єднань, а також житлово-будівельних кооперативів та обслуговчих кооперативів. Торік на ці муніципальні програми з бюджету Дніпра виділили 68 млн грн.