Уже місяць на Донбасі триває перемир’я

28.08.2020 08:37   -

27 липня цього року в силу вступили домовленості по встановленню режиму тиші на Донбасі. Отже, вже місяць ми можемо спостерігати за тим, як кількість жерт цієї війни стала меншою. Попри всю критику кроків президента Зеленського важко заперечувати той факт, що кількість загиблих і поранених українських військових суттєво зменшилася з моменту встановлення перемир’я.

27 серпня на переважній більшості ділянок розмежування військ на Донбасі було тихо. Втім, в районі Авдіївки терористи стріляли з гранатометів.

Минулої доби у районі проведення операції Об’єднаних сил, зафіксовано 1 факт порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Зокрема, поблизу Авдіївки ворог здійснив кілька пострілів з підствольного та ручного протитанкового гранатометів“, – сказано в повідомленні Штабу ООС.

Постраждалих з української сторони немає, наші війська на провокації вогнем не відповідали. Бойових втрат серед українських військових немає.

Від початку поточної доби, 28 серпня, на усіх ділянках фронту спостерігається тиша.

В той же час, Штаб повідомляє про те, що в умовах режиму тиші російсько-терористичні війська несуть втрати серед особового складу своїх підрозділів – все це небойові втрати, викликані підривами на вибухових пристроях, необережним поводженням зі зброєю та навіть передозуванням наркотиками.

За даними розвідки Об’єднаних сил, підрозділи збройних формувань РФ на Донбасі продовжують нести втрати особового складу. З моменту початку повного і всеосяжного режиму припинення вогню від 27 липня ворожі підрозділи втратили 21 особу померлими і 29 пораненими та травмованими. Всі втрати небойові. Серед них підриви на власних вибухових пристроях, самогубства, передозування наркотиками та алкоголем. Також продовжують мати місце нестатутні взаємовідносини, ДТП та самовільне залишення місця служби“, – повідомляє Штаб.