Уряд планує запровадити жорсткий карантин в Україні

29.11.2020 21:54   -

Посилення карантину для зменшення темпів поширення коронавірусу – лише питання часу. Уже зараз урядовці активно розробляють план нового, жорсткішого карантину, який планують запровадити уже в грудні.

Зокрема, голова парламентської фракції “Слуги народу” Давід Арахамія розказав про викоску ймовірність запровадження “інтелектуального локдауну”, – повідомляє Ліга.Нет.

За словами Арахамії, ідеться про посилений карантин, який при цьому враховуватиме регіональні особливості поширення коронавірусу та здатність медицини адекватно реагувати на загрозу. Таким чином, обмеження будуть плануватися не в масштабах всієї країни, як це бул весною, а через певний аналіз конкретної ситуації в окремих містах і районах. Але те, що карантин буде посилено – питання майже вирішене.

Є шанси, що нам пощастить якимось чином, але поки виглядає так, що ймовірність дуже висока введення локдауна. Уряд заявляє про якийсь” інтелектуальний локдаун “. Тобто не той повний локдаун, який був навесні, а скоригований на реалії в кожному регіоні, в тому числі громадський транспорт і так далі“, – сказав Арахамія.

Коли саме запровадять “локдаун” – поки що невідомо, адже уряд розробляє детальний план заходів і обмежень. Наступного тижня його точно не запроваджуватимуть, що підтвердив міністр МОЗ Максим Степанов.

Наступного тижня точно ніхто не буде його вводити. Ми розглядаємо різні варіанти розвитку подій, але в будь-якому разі ми за сім-десять днів зробимо відповідне повідомлення з чітким переліком обмежень, якщо нам необхідно буде вводити жорсткі карантинні заходи“, – сказав Степанов.

Очевидно, що підготовка уряду до локдауну свідчить про неефективність запровадженого уже з 14 листопада “карантину вихідного дня”. І хоча про детальні результати такого карантину сам Степанов обіцяв розказати наступного тижня, статистика щоденних випадків коронавірусу не дає підстав говорити про зменшення темпів поширення коронавірусу.

Більше того, особливо жорсткі обмеження уряд обіцяє приберегти на новорічні свята.