“Десятка” Мессі присвятив гол десятці Марадоні

30.11.2020 08:18   -

Мессі в матчі проти Осасуни присвятив гол легендарному футболістові Дієго Марадоні, який помер 25 листопада.

Після забитого м’яча Лео спустив капітанську пов’язку, зняв футболку “Барселони” під якою була ретро-футболка аргентинського клубу “Ньюеллс Олд Бойз” з десяткою на спині. Саме у цьому клубі виступав Дієго Марадона ближче до завершення кар’єри. Після цього форвард підійняв руки до неба та щось промовив. Таким зворушливим жестом Ліонель ще раз віддав шану легенді футболу.

Messi pays special tribute to Maradona as Barcelona defeat Osasuna

Ліонель явно прагнув спробувати забити гол на честь свого легендарного співвітчизника і нарешті забив четвертий і остаточний переможний гол “Барси” на 73-й хвилині ударом, яким би пишався його земляк. Зробивши це, він ненадовго відсвяткував зі своїми товаришами по команді, перш ніж зняти сорочку з Барселони і розкривши під нею майку “Олд Бойз” Ньюелла з легендарною “Десяткою”.

Легендарний аргентинський футболіст, на жаль, помер у віці 60 років минулої середи, перенісши серцевий напад у своєму будинку в Буенос-Айресі, перед цим, кілька тижнів тому, йому знадобилася операція на мозку. Смерть Марадони сколихнула футбольний світ із триденною жалобою на його батьківщині – Аргентині, а співвітчизник Мессі виглядав помітно схвильованим під час цієї недільної гри.

Diego Maradona dies at 60: How world football reacted | Football News –  India TV


За команду “Ньюеллс Олд Бойз” наприкінці своє кар’єри зіграв п’ять матчів Дієго Марадона, а у дитячій академії клубу виховувався Ліонель Мессі до переїзду в Барселону.

Нагадаємо, що знімати футболку, святкуючи забитий гол, заборонено футбольними правилами. За порушення Мессі отримав жовту картку.