Уперше у Дніпрі зареєстрували шлюб за добу

10.09.2021 17:58   -
Автор:

У Дніпрі з’явилася нова адміністративна послуга – реєстрація шлюбу за добу. Її надають у комунальному підприємстві «Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації» (вул. Воскресенська, 9). Сьогодні, 10 вересня, тут провели перше одруження молодят Дмитра Резника та Анастасії Кузьміної.

«Приємно бути першими, стільки уваги. Загалом вийшло все максимально швидко і просто. Коли дізналися, що у місті запроваджено нову послугу, одразу сюди звернулися. Надали мінімум документів, сплатили за послугу, обрали дату і все – сьогодні наш шлюб зареєстрований», – розповіла Анастасія Кузьміна.

Привітав щойно одружену пару секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара.

«Приємно вітати перших молодят, які одружилися за новою адміністративною послугою. Попит серед суспільства на неї є. У різних країнах світу «шлюб за добу» теж популярний. Насправді кожен обирає собі як йому до вподоби: чи то традиційна церемонія у РАЦСі з рушниками, короваями чи зовсім швидко удвох. Наше завдання як надавача послуги – якісно і швидко зареєструвати шлюб за добу», – підкреслив представник мерії.

Зі свого боку Олександр Шамов, директор КП «Дніпровське міське бюро технічної інвентаризації», зазначив: «При поданні заяви на реєстрацію шлюбу пара надає паспорти громадян України. Якщо був попередній шлюб, то документи, які підтверджують його розірвання. Ця адміністративна послуга є платною – 4 500 тис. грн (у тому числі й державне мито). Молодята самі обирають дату реєстрації шлюбу, тобто не потрібно очікувати своєї черги як в інших державних органах. Окрім того, в одному місці можна одразу подати документи на зміну прізвища у паспорті. Наразі до нас звернулися вже п’ять пар на швидку реєстрацію шлюбу».