Українцям погасили півмільярда боргів по зарплатам, – Мін’юст

17.01.2019 10:30   -
Автор:

Державні виконавці Міністерства юстиції у 2018 році повернули працівникам понад 460 мільйонів гривень боргів із зарплат.
Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на прес-служба Кабміну.
“Понад 38 тисяч українських працівників, які роками, а іноді й десятиліттями, не бачили грошей, нарешті отримали зароблене в повному обсязі”, – сказав Петренко.
Він зазначив, що проблема невиплати зарплат існувала десятиліттями, і на неї державні органи не звертали уваги.
“За нашою ініціативою було прийнято рішення запустити публічний реєстр підприємств-боржників, були створені спеціальні виконавчі групи, а в кожному регіоні запрацювали штаби з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі”, – додав він.
“Кожен виконавець отримав нову технологічну картку, де чітко зафіксовані його кроки для забезпечення повернення зарплат робітникам”, – розповів міністр юстиції.
За його словами, робота в цьому напрямку не буде зупинятися і триватиме до тих пір, поки буде існувати проблема невиплати зарплат.
“Наразі на виконанні в органах ДВС знаходиться 17,9 тис виконавчих документів щодо стягнення заборгованості по зарплаті на суму 567 млн ​​грн. Це той фронт робіт, на якому ми зосередимося в 2019 році”, – резюмував Петренко.
Джерело: “Економічна правда