Український десант блискавично здолав умовного ворога

02.06.2021 11:44   -

Українські десантники 13-го штурмового батальйону ім. Героя України полковника Тараса Сенюка на міжнародних вчення Saber Guardian-2021, які проходять в Угорщині, показово «знищили» дві групи умовного противника і при цьому вийшли без «втрат» в особовому складі, – повідомляє Генштаб Збройних сил України.

Замаскована бойова техніка та облаштовані основні та запасні позиції, виставлені патрулі та спостережні пости, організовано взаємодію зі штабом батальйону Bluefor ‒ з цих дій розпочалась в Угорщині активна фаза багатонаціональних навчань «Сейбер Гардіан –2021» для українських десантників.

Українці на навчаннях діють у складі батальйону Bluefor. 1 червня десантники зайняли свою позицію, зміцнивши її інженерними загородженнями, замаскували техніку і виставили пости. Приблизно о 17:00 на них вийшов ворожий дозор.

Поблизу одного з спостережних пунктів десантники виявили дозор Opfor з 12 піхотинців і однієї одиниці бойової техніки. Українці відкрили вогонь і змусили противника відступити зі значними втратами. Українці в цьому «бою» не зазнали втрат, але вранці на них пішли з атакою.

Сьогодні, 2 червня, приблизно о 6:40 ранку десантників атакували 4 бойові машини піхоти М-113. За кілька хвилин всі вони були «знищені» вогнем з гранатометів, а піхотинців «добили» зі стрілецької зброї. Українці втратили тільки одну одиницю бойової техніки, яка перекривала противнику шляхи відступу.

Примітно, що командування Bluefor відправило на допомогу українцям резерв з підтримкою авіації, але він на «бій» не встиг — десантники впоралися самостійно.

Нагадаємо, що Україну у багатонаціональному навчанні “Сейбер Гардіан – 2021” представляє ротна тактична група 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗС України.

Навчання триває.