Українські біженці в Бельгії зможуть обмінювати гривню на євро в банках чи касах бельгійського Нацбанку

30.05.2022 11:06   -

Біженці з України, що виїхали до Бельгії, з 1 червня зможуть обміняти українську гривню на євро. Про це пише The Brussels Times із посиланням на Національний банк Бельгії.

Послугою можна буде скористатися у касах Національного банку, або у приватних банківських установах: Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, CBC, ING, KBC та KBC Brussels.

Українські громадяни зможуть обміняти до 10 000 гривень (€316) на кожну дорослу людину без будь-яких зборів або комісій.

«Ми вважаємо своїм гуманітарним обов’язком запропонувати цю послугу біженцям, і тому ми раді, що завдяки нашим зусиллям ця послуга може бути доступна в нашій країні», — сказав директор Нацбанку Бельгії Тім Германс.

Там також уточнили, що громадянам України, які перебувають у Бельгії, потрібно буде надати лише Сертифікат тимчасового захисту, аби відкрити власний рахунок у місцевому банку з метою отримувати заробітну платню або пересилати гроші.

Як зазначає видання, на території Бельгії знаходяться перебуває 78 000 переміщених осіб з України.

У квітні Комітет постійних представників схвалив рекомендацію Ради ЄС про конвертацію банкнот гривні у валюту держав-членів, щоб надати підтримку біженцям, які відчувають труднощі з обміном своїх банкнот на валюту ЄС.

Бельгія стала другою країною-членом ЄС, яка пропонує цю послугу, що дозволяє українським біженцям вільно обміняти гривні на євро. З 24 квітня обміняти гривню на євро можуть біженці, що перебувають у Німеччині. Очікується, що багато інших країн невдовзі приєднаються до такої практики.

З початку московитського вторгнення понад 6,5 млн українців стали біженцями та тимчасово виїхали до сусідніх країн. Найчастіше українці виїжджають до Польщі, Румунії, Угорщини, Молдови. Німеччина прийняла 218 000 українців.

Arcade du Cinquantenaire (Brussels, Belgium) | Parc du Cinqu… | Flickr