Українцям посилять карантин… але відкриють пропускні пункти в ОРДЛО

09.11.2020 20:32   -

Представники Тристоронньої контактної групи в Мінську повідомили про те, що голова ТКГ Леонід Кравчук заявив про поновлення роботи КПВВ (Контроольний пункт в’їзду-виїзду) на всій території проведення операції Об’єднаних сил.

Глава Української делегації для участі у ТКГ Леонід Кравчук офіційно повідомляє: завтра, 10 листопада, починаючи з 08.00, відповідно до домовленостей, досягнутих у Нормандському форматі та безпосередньо під час минулого засідання ТКГ, на всіх КПВВ у районі проведення операції Об’єднаних сил відновлюється пропуск осіб і транспортних засобів через лінію розмежування, а на КПВВ у Щасті – робота ЦНАП та «Ощадбанку», – сказано в повідомленні в телеграм-каналі ТКГ.

Нагадаємо, що більшість КПВВ на лінії розмежування з ОРДЛО були закриті ще в березні цбого року через епідемічну загрозу поширення коронавірусу. Єдиний працюючий повноцінно контрольний пункт залишався у Станиці Луганській Луганської області – він був закритий 15 жовтня через поширення захворюваності на коронавірус.

І ось тепер, коли в Україні рівень загрози зріс до помаранчевого і червоного по всій території країни, а на день фіксують до 10 000 нових випадків коронавірусу, Кравчук вирішив відновити роботу КПВВ.

Доречі, решті українців уже найближчим часом обіцяють “карантин вихідного дня” для зменшення темпів поширення коронавірусу. Пропонується у вихідні дні, суботу та неділю, починаючи з 00.00 суботи до 00.00 понеділка закрити все, крім продуктових магазинів, аптек, транспорту, заправок та ветеринарних аптек, – заявив міністр МОЗ Степанов.

Тобто, виходить, що українцям свободу обмежують в умовах пандемії, але пункти пропуску відкривають, надаючи свободу іншим?

Але, цей благородний жест, до якого закликали український уряд представники міжнародних місій, може лишитись просто жестом – сьогодні зранку російські представники заявили, що не відкриють КПВВ зі свого боку лінії розмежування.

В сети показали очередь на КПВВ "Майорск"