Які партії увійшли в міськраду Дніпра та обласну раду?

09.11.2020 18:12   -

ЦВК оприлюднила результати виборів у міську раду Дніпра та обласну раду Дніпропетровщини, – повідомляє Суспільне.

Передусім, треба відззначити перемогу в Дніпрі промерської політсили “Пропозиція”, що отримала найбільше місць у раді – 22 представники цієї партії перемогли на виборах. ОПЗЖ опинилась на 2-му місці із майже вдвічі нижчим результатом (13 мандатів), а президентська партія “Слуга народу” – на 3-му (9 мандатів).

А от в обласній раді розклад сил відрізняється – тут першість отримала як раз партія Зеленського “Слуга народу”, давши можливість пройти 30-и кандидатам. Друге місце й тут зайняли кандидати від “Опозиційної платформи – За життя” (27 депутатів). молода політсила “Пропозиція”, що посіла першість у Дніпрі, і тут змогла добре себе представити – від неї в раду увійдуть 17 депутатів.

Партія “Європейська солідарність” в обох радах по результатах виборів опинилась на 5- місці. А от партія “Батьківщина” Юлії Тимошенко в міську раду Дніпра не пройшла зовсім, а в облраду делегує всього 8 кандидатів, зайнявши 7-е місце в рейтингу партій-переможців.

Також у Дніпровську міськраду, окрім згаданих партій, увійдуть “Громадська сила” (4-е місце) та “блок Вілкула “Українська перспектива” (6-е місце.