Україна різко надолужує брак далекобійних гвинтівок

03.01.2021 13:20   -

На озброєння Збройних Сил України прийняті далекобійні великокаліберні гвинтівки для високоточної стрільби Snipex T-REX і Snipex ALLIGATOR калібру 14,5х114 мм, – повідомляє defence-ua, з посиланням на виробника нової зброї – приватну компанію XADO.

Snipex T-REX – це однозарядна далекобійна великокаліберна антиматеріальна гвинтівка калібру 14,5х114, яка призначена для враження рухомих і нерухомих цілей, у тому числі легко броньованих. Гвинтівка сконструйована з урахуванням вимог до зброї для високоточної стрільби.

Під час створення гвинтівки Snipex T-Rex конструктори спирались на побажання військових: це повинен бути класичний “болтовик”, мінімально можливої ваги, без автоматики, простий і безвідмовний, призначений для жорсткої експлуатації.

Друга розробка компанії, що прийнята на озброєння ЗС України – це болтова багатозарядна далекобійна великокаліберна гвинтівка з магазинним живленням Snipex ALLIGATOR. Магазин з’ємний, коробчатий, на п’ять набоїв. Магазинна подача набоїв забезпечує підвищену швидкість стрільби.

А ще в Україні розробили новітню піхотну гвинтівку «Нічний хижак» на основі змінного ствола КПВТ. Про це повідомляє пресслужба заводу Маяк.
Повідомляється, що гвинтівка під штатний боєприпас 14,5х114 була виготовлена і випробувана, в тому числі і в бойових умовах.