“Як не наївся, то вже й не налижешся”, але Трамп ніяк не вгамується і хоче відтягнути свій ухід

03.01.2021 13:53   -

Трамп за допомогою вірних сенаторів збирається опротестувати затвердження Байдена 6 січня. Хоча це абсолютна марна справа – змінити результат виборів на свою користь, але деякі республіканці готові вдатися до такої демонстрації вірності президенту.

Як ми вже раніше повідомляли “Тривожне очікування на затвердження повноправного нового президента США”, заперечення республіканських союзників президента Дональда Трампа має практично нульові шанси змінити результати виборів, лише відстрочивши на кілька годин неминуче підтвердження перемоги Байдена як переможця та наступного президента.

Не було жодних достовірних заяв щодо будь-яких питань з голосуванням, які могли б вплинути на вибори, як це підтверджували десятки штатів штатів та федеральних судів, губернаторів, виборчих служб штатів та міністерств національної безпеки та юстиції, – інформує CNN.

Але попри безнадійну справу, 11 вірних Трампові парламентарів від Республіканської партії заявили, що мають намір підтримати заперечення проти голосування виборчої колегії і запропонувати виборчій комісії провести “екстрену 10-денну перевірку” результатів виборів у “спірних штатах”. У групу входять сенатор Тед Круз з Техасу, Рон Джонсон з Вісконсіна, Джеймс Ленкфорд з Оклахоми, Стів Дейнс з Монтани, Джон Кеннеді з Луїзіани, Марша Блекберн з Теннессі, Майк Браун з Індіани та обрана сенсацією Синтія Ламміс з Вайомінгу , Роджер Маршалл із Канзасу, Білл Хагерті з Теннессі та Томмі Тубервіль з Алабами.