Україна перейде на європейські стандарти викладання в автошколах

11.10.2021 05:15   -

Зміни набудуть чинності через пів року з моменту офіційного опублікування постанови.

Найближчим часом Україна перейде на європейські стандарти викладання в автошколах. Зокрема, вони зможуть скоротити час підготовки майбутніх водіїв, – повідомляє сайт Міністерства внутрішніх справ.

Заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драпятий заявив, що адаптація українських стандартів до європейських реалізується в рамках курсу країни на вступ до ЄС. На цьому тижні Кабінет міністрів вже прийняв постанову, якою вносяться зміни до Типової навчальної програми підготовки та перепідготовки водіїв.

Оптимізовано мінімальна кількість навчальних годин для підготовки водія, але при цьому самі автошколи не обмежені в можливості додаткових занять. Наприклад, по категорії “В” скорочено час теоретичної підготовки зі 100 до 63 годин, час практичної підготовки не змінено – 40 годин.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Богдана Драпятого, адаптація європейських стандартів буде проходити в рамках курсу України на вступ до ЄС. Кабінет міністрів вже прийняв постанову, в яку внесли зміни до Типової навчальної програми підготовки та перепідготовки водіїв.

Згідно з нормативно-правового акту автошколи скоротять мінімальну кількість навчальних годин для підготовки водія. Варто відзначити, що навчальну організацію не обмежують в можливості проводити додаткові заняття.

Тепер для отримання “В” категорії майбутньому водієві доведеться виділити 63 години для проходження теоретичної підготовки. Раніше на це йшло 100 годин. А ось час практичної підготовки не змінився – 40 годин.

Також були оновлені теми з теоретичної та практичної підготовки, доданий навчальний розділ “Медичне забезпечення (заходи допомоги при ДТП)”, також введені теми, що стосуються електромобілів. Драпятий додав: “Майбутні водії спочатку будуть проходити весь курс теорії в автошколі, здавати іспит, і тільки після успішної його складання зможуть приступити до практики”.