В Україну прибула партія безпекової допомоги від США

11.10.2021 06:08   -

До міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибув літак із вантажем додаткової безпекової допомоги від уряду США, – повідомили у пресслужбі Міністерства оборони України.

Вантажі прибули в рамках додаткової безпекової допомоги від США для Збройних сил України за результатами попередніх домовленостей.

«Окрім раніше погодженого обсягу у $250 млн, Україна отримує від американських партнерів медичне майно, озброєння, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження ще на  60 млн доларів. Вантажі надходять декількома партіями, одна з яких прибула сьогодні», – зазначили у відомстві.

«Окрім раніше погодженого обсягу у 250 млн доларів, Україна отримує від американських партнерів медичне майно, озброєння, необхідні боєприпаси, високоточне озброєння та засоби радіолокаційного спостереження ще на 60 млн доларів», — йдеться у повідомленні.

Як уточнили в Міноборони, вантажі надходять декількома партіями, це одна з них.

Від 2014 року Україна отримала матеріально-технічної підтримки від США на загальну суму понад $2 мільярди.

1 вересня в Білому домі відбулася зустріч Зеленського і Байдена. Вона тривала трохи понад дві години. За результатами зустрічі пресконференції не було, але обидві сторони опублікували спільну заяву, яка стосується реформ, оборонної допомоги, поглиблення співпраці у військовій і економічній сферах.

Зеленський заявив, що задоволений результатом переговорів, а спільну заяву назвав «дуже потужною».

22 вересня комітет з правил Палати представників США схвалив поправки до проєкту оборонного бюджету США на 2022 рік, зокрема й збільшення безпекової допомоги Україні на $50 мільйонів. Якщо в грудні законопроєкт ухвалять, Україна загалом отримає $300 мільйонів допомоги.