Україна феєрично розбиває РФ і Азербайджан у світовому інтернет змаганні з шахів

24.07.2020 18:19   -
Автор:

23 липня жіноча збірна України здолала команду Азербайджану в онлайн матчі з 200 (!) партій, – повідомляє Спорт 24.

«Жіноча збірна України перемогла суперниць з Азербайджану в онлайн матчі SOCAR – LEOGAMING з рахунком 108:92. Це був справжній шаховий марафон – 20 шахісток (по 10 у кожній команді) за три дні зіграли разом 200 партій у рапід і бліц. І хай вас не вводить в оману досить великий розрив у рахунку – насправді битва була дуже напруженою, й українки “зламали” суперниць лише на третій день. А якщо ви думаєте, що дівчата з Кавказу – не рівня нашій титулованій збірній, то дуже помиляєтеся! Азербайджан – бронзовий призер командного чемпіонату Європи-2019. Наша збірна-переможниця виступала таким складом: Анна Ушеніна (Харків), Наталія Жукова (Одеса), Інна Гапоненко (Херсон), Юлія Осьмак (Київ), Ольга Бабій (Тернопіль), Наталя Букса (Львів), Євгенія Долуханова (Харків), Марія Бердник (Харків), Марія Єфіменко (Танцюра) (Мукачеве), Надія Шпанко (Вінниця)», – йдеться в повідомленні.

Варто пояснити, що це – перший чемпіонат Світової онлайн Ліги (Chess.com Clubs League), яку створено цього року через пандемію. Гра перейшла у віртуальний простір, де найпопулярніша шахова платформа Chess.com вирішила об’єднати планету, створивши Світову Лігу.

Про перемогу харківської гросмейстерки Анни Ушеніної на онлайн Гран-прі ФІДЕ (Women’s Speed ​​Chess Championship) сайт 24 каналу вже повідомляв, – наша шахистка феєрично перемогла суперницю з РФ.

Цей онлайн-турнір був такий собі чемпіонат світу з шахів в інтернеті, адже у ньому взяли участь всі найсильніші шахисти світу, разом із чотириразовою чемпіонкою світу Хоу Іфань. В основному турнірі суперниці двічі грали за нокаут-системою (“на виліт”) – це дуже складний і нервовий вид змагань який змогла  впевнено подолати наша шахистка аж до суперфіналу де і розбила титуловану представницю з РФ. За перемогою України над РФ спостерігали мільйони у всьому світі.

«Все вирішилося аж у 28-й партії! Ушеніна здобула вольову перемогу, виграла матч із загальним рахунком 14,5:13,5 і стала володаркою головного призу. Браво, Анна!», – привітало українське видання з яскравою перемогою.

Зображення

Автор – Боніфацій