У Павлограді розпочався суд у справі збитого ІЛ-76 (ВІДЕО)

17.12.2015 20:12   -
Автор:

17 грудня 2015 року в Павлоградському міськрайонному суді відкрилося попереднє судове засідання у справі 49-ти українських військових, загиблих 14 червня 2014 року на борту ІЛ-76 МД в районі Луганського аеропорту.
Про це йдеться у сюжеті “Громадського ТБ Дніпро“.
Генерал Віктор Назаров, на той момент начальник штабу – перший заступник керівника АТО, звинувачується військовою прокуратурою за статтею 425-3 КК України «Недбале ставлення до військової служби в бойовій обстановці», санкція якої передбачає позбавлення волі від 5 до 8 років.
Під час судового засідання обвинувачений генерал Віктор Назаров і його адвокат висунули клопотання про відвід прокурора Олександра Свинара через сумніви в його неупередженості та про повернення обвинувального акту на доопрацювання у прокуратуру через його невизначеність.
Читайте також: На Дніпропетровщині призначили 13 нових керівників місцевих прокуратур
Суддя Наталя Самоткан обидва клопотання відхилила та призначила розгляд справи по суті на 23 грудня.
Нагадаємо, літак ІЛ-76 вилетів у Луганський аеропорт вночі 14 червня 2014 року і був збитий луганськими бойовиками з переносного зенітно-ракетного комплексу. На борту літака перебували 40 десантників 25-ї окремої повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу, загинули всі.
Читайте також: Днепропетровщина заняла второе место в рейтинге экономического развития