У МОЗ розказали про умови, за яких буде запроваджено дистанційне навчання

07.09.2021 06:20   -

Міністерство охорони здоров’я України повідомило про критерії, за наявності яких освіта знову повернеться у дистанційний формат. Аби запобігти поширенню коронавірусу, чиновники закликають учасників освітнього процесу дотримуватись карантинних правил та вакцинуватися.

Як повідомляє МОЗ ,навчальний процес може організовуватися за одним із трьох можливих сценаріїв.

Якщо наявний «зелений» рівень епідемічної небезпеки (низький рівень захворюваності) – відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі. Однак діють протиепідемічні заходи, затверджені постановами головного державного санітарного лікаря України для дошкільних закладів (https://cutt.ly/RWTkyar) та закладів освіти (https://cutt.ly/PWTkobt).

При встановленні «жовтого» та «помаранчевого» рівніі епідемічної небезпеки (середній рівень захворюваності) відвідувати заклад освіти можна за умови, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Освітній процес забезпечується за різними формами: як дистанційно, так і безпосередньо в закладі освіти з дотриманням правил дистанціювання та дотримання протиепідемічних вимог. Рішення про організацію освітнього процесу ухвалює педагогічна рада навчального закладу в межах чинного законодавства.

При встановленні «червоного» рівня епідемічної небезпеки (високий рівень захворюваності) відвідувати заклади освіти буде заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл за умови, якщо в закладі вакциновано щонайменше 80 % персоналу. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається в інших формах, у тому числі дистанційно.

Нагадаємо, що від початку вакцинальної кампанії щеплено 5 581 418 людей, з них отримали одну дозу – 5 581 416 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 4 208 085 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 9 789 501 щеплення. За добу 05 вересня 2021 року в Україні зафіксовано 773 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19.