У міськраді обговорили проект реконструкції Привокзальної площі

12.04.2016 12:54   -
Автор:

Учасниками діалогу щодо реконструкції площі, яка зустрічає гостей міста, стали архітектори, конструктори та просто небайдужі дніпропетровці. Учасники обговорень домовилися про створення робочої групи. До 15 травня профільне зібрання має розробити чіткі технічні вимоги до проекту Привокзальної площі. Основна вимога – зручність та комфорт пересування, пріоритетність пішоходів, а не транспорту.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на пресс-службу мыськради.
Наразі на розгляді міськради є проект, який розробили представники групи «Смарт сіті».
«Вони надали ескіз, на якому основна частина сконцентрована на розв’язці руху, тобто, пішохідна, велосипедна, трамвайні колії і автомобільна частина. Ще підлягає обговоренню розміщення парковки безпосередньо перед будівлею самого вокзалу. Цей проект буде ще допрацьовуватися», – сказав заступник міського голови Михайло Лисенко.
Він відзначив, зокрема, функціональний варіант дорожньої розв’язки, запропонований у проекті. Разом з тим, на думку Лисенка, усі розробки нового проекту уповільнює те, що більшість воліє просто залишати коментарі у соцмережі. А от конкретних пропозицій, за його словами, бракує.
«Єдине, що добре, це система комфорту. Ми будемо прагнути до відсутності радянських бордюрів і, тим більше, до закочування їх асфальтом, в Європейському Союзі таке відсутнє вже давно», – упевнений Михайло Лисенко.
Читайте также: У Дніпропетровську на таблички з новими назвами вулиць виділили півмільйона.
Загалом філософія «смарт-сіті», за якою наразі розроблюють проект, базується на ідеї створення сучасної комфортної та зручної площі.
«Ми не робимо замах на архітектурну частину. Основна концентрація на сьогодні у план-схемі на смарт-місті – тобто на розробку зручної та комфортної, а головне – безбар`єрної інфраструктури для всіх городян», – сказала радник міського голови Одарка Біла.
Долучитися до розробки і обговорення проектів по реконструкції Привокзальної площі все ще можна на офіційній сторінці у соцмережі.
Читайте также: Депутаты передумали превращать Днепропетровск в город парков.