У міськраді Дніпра почали приймати відпрацьовані батарейки

21.09.2016 11:49   -
Автор:

У міській раді Дніпра встановили скриньку для збору відпрацьованих батарейок
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Використані батарейки відтепер можна здати на утилізацію в міській раді Дніпра. Сьогодні там відкрили пункт прийому елементів живлення, які відправлятимуть на переробку. Одна звичайна батарейка, викинута в сміття, забруднює 400 літрів води та 20-30 кубічних метрів землі на сто років. У міській раді наголошують, що встановлення боксів для збору відпрацьованих елементів живлення допоможе зберегти довкілля чистим.
«Така маленька коробочка може вберегти тисячі кубометрів землі від забруднення. Тому ми всіляко підтримуємо акцію «Батарейки, здавайтеся». Будемо також співпрацювати з нашими комунальними підприємствами для того, щоб у кожному з них з’явилися такі бокси і працівники приносили батарейки та акумулятори. Запрошую всіх долучитися до акції, щоб зробити наше місто чистішим», – сказав секретар міськради В’ячеслав Мішалов.
Зібрані батарейки відправляться на підприємство ГТМ ЛТД у Дніпрі. Приймають всі батарейки та акумулятори ємністю до 7 А/г: пальчикові батарейки ААА, АА, А, B, C, D, батарейки-таблетки, акумулятори від ноутбуків і мобільних телефонів.
Читайте также: В Днепре активистки разделись ради экологии (ФОТО).