У Дніпрі відкриють притулок для жертв домашнього насилля

21.09.2016 11:36   -
Автор:

22 вересня об 11.00 за адресою вул. Робоча, 24-А, блок 5-7 відбудеться урочисте відкриття соціального притулку (Шелтера) для жінок та дітей, що потерпають від насилля у родинах. Притулок працюватиме при Центрі ресоціалізації матері та дитини «Нова я» (керівник – Людмила Коломоєць), який діє з 1 квітня 2016 року на базі Дніпропетровського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» (керівник – Олександр Колісник).
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Центру ресоціалізації «Нова Я».
Унікальність даного Шелтера у тому, що на відміну від інших існуючих в Україні, які опікуються або лише жінками, або дітьми певного віку і категорій, у Дніпрі такий соціальний притулок прийматиме жінок разом з їх дітьми. Таким чином, родини, що потерпають від насилля, не розлучатимуться, як в інших випадках, а навпаки – матимуть змогу пройти курс соціальної реанімації та адаптації до нормального життя у сучасному суспільстві разом.
Перевагою у прийнятті на перебування в Шелтері Центру ресоціалізації матері та дитини «Нова Я» користуватимуться родини з числа осіб, що потрапили у складні життєві обставини (ЛСЖО), а саме – ті, що мають досвід хімічної (алкогольної або/та наркотичної) залежності, ті, що живуть з ВІЛ/СНІД, представники ВПО з вразливих категорій населення. Даний соціальний притулок (Шелтер) розраховано на 14 місць. Його підопічні, окрім даху над головою, матимуть можливість пройти курс 3-6 місячний соціальної адаптації, який складається з комплексу психологічних та навчальних заходів. Створення та подальша діяльність даного соціального притулку стали можливими за підтримки Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ, відповідних органів влади та держустанов м. Дніпро.