У криворізькому «активному парку» провели спортивну руханку «Вперед до висот Олімпу»

10.09.2021 13:50   -

Жодного дня без спорту. «Активний парк» у Кривому Розі збирає на заняття дорослих і дітей. Напередодні Дня фізичної культури та спорту там провели руханку «Вперед до висот Олімпу», – повідомляє ДніпроОДА.

«Спорт стає доступним і для жителів великих міст, і невеличких населених пунктів, для цього облаштовуємо «активні парки». Таких на Дніпропетровщині 18. Найближчим часом запрацюють ще понад 20», – зазначив начальник управління молоді і спорту Дніпропетровської ОДА Олександр Пшеничников.

Першу в області інтерактивну локацію для активного дозвілля відкрили майже два місяці тому. Вона – у криворізькому парку Гагаріна, де полюбляють займатися професійні спортсмени й новачки

«Зараз в країні активно популяризують здоровий спосіб життя. Зокрема, і у Дніпропетровській області. В рази стає більше спортивних майданчиків. Оновлюються та будуються стадіони», – сказав голова Криворізької РДА Євген Ситниченко.

До Дня фізичної культури та спорту у криворізькому «активному парку» вирішили зібратися на особливу – олімпійську руханку. За тренера – багаторазовий призер і чемпіон Європи та світу з рукопашного бою Олександр Яновський.

«Мені випала честь провести святкову руханку. Приємно та відповідально, – розповів Олександр Яновський. – Цією спортивною локацією користуємося щодня. Проводимо відкриті тренування, показові виступи. Об’єднуємо та прищеплюємо любов до фізкультури усім» .

Рухи за титулованим спортсменом повторювали школярі й дитсадівці.

В «активному парку» яскраві лави. Не тільки аби сидіти. Вони – чудовий «інвентар» для віджимання.

Ще є комплекс турніків та гімнастичних брусів зі «шведською стінкою». Головна «фішка» – вказівник із QR-кодом. За допомогою смартфону можна переглянути тренування різного рівня складності. Вправи показують зірки українського спорту та шоубізнесу.

«Активні парки» – частина програми «Здорова Україна», за цим проєктом спортивні зони нового рівня відкривають в різних областях країни.

Мешканці різних куточків області можуть долучитися до «спортивного марафону», відвідувати активні парки, користуватися встановленим інвентарем, приводити друзів, робити яскраві фото та ділитися ними у соцмережах з хештегами #ЗдороваУкраїна, #АктивніПарки, #ЯвАктивномуПарку, #ТренуюсьВАктивномуПарку.