У Кривому Розі зафіксували землетрус магнітудою 3,3 бали – Головний центр спецконтролю

21.01.2022 11:52   -

Речниця ДСНС у Кривому Розі Світлана Чередниченко повідомила Суспільному, що не має інформації про землетрус: підземні поштовхи, ймовірно, були спричинені вибуховими роботами на якомусь із промислових підприємств.

У соцмережах жителі Кривого Рогу розповідають, що відчули вранці.

“Джерело землетрусу знаходиться на території Дніпропетровської області в районі м. Кривий Ріг, на глибині 5 км. За класифікацією землетрус відноситься до відчутних, відчувається небагатьма людьми, які знаходяться всередині приміщення, під відкритим небом – тільки в сприятливих умовах. Коливання подібні зі струсом, утвореним легкою вантажівкою. Уважні спостерігачі помічають легкі коливання легких предметів, трохи більш сильніше – на верхніх поверхах”, – йдеться у повідомленні.

На території Дніпропетровської області найбільш потужні землетруси зареєстрували 29 липня 2017 року та 23 червня 2013 року з магнітудами 4,1 та 4,5 відповідно.

Головний центр спеціального контролю виконує функції Національного центру даних Національної системи сейсмічних спостережень та підвищення безпеки проживання населення у сейсмонебезпечних регіонах та проводить контроль технічними засобами за сейсмічною та радіаційною ситуацією, а також здійснює інфразвукові, геомагнітні та радіотехнічні дослідження.