Британці вчитимуть українських воїнів знищувати російські танки

21.01.2022 12:08   -

Разом із близько 2000 протитанкових керованих ракет NLAW, які Британія екстрено і без зайвого розголосу передала ЗСУ за три дні на початку тижня, Лондон відправив до України близько 30 бійців Сил спецоперацій. Вони навчать українських військових поводженню з цими ПТКР шведського виробництва, – повідомляє канал Sky News.

“Бійці полку рейнджерів із нещодавно сформованої армійської бригади Сил спецоперацій вилетіли на військових літаках, які протягом цього тижня також перекинули до країни загалом близько 2000 протитанкових ракетних установок”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначав раніше голова Міноборони країни Бен Воллес, “невелика кількість персоналу проведе початкове навчання протягом короткого проміжку часу в межах операції “Орбітал”, перш ніж повернутися до Британії”.

Джордж Еллісон з UK Defense Journal показав у Twitter таймлапс польотів із бази ВПС Британії до Борисполя, починаючи з 17 січня:

На каналі додали, що літаки-розвідники Королівських ВПС також помічені в рамках тихої, але помітної місії з нарощування допомоги ЗСУ з боку Британії.

Сьогодні The Times повідомила, що уряд Британії може посилити військовий контингент на східному фланзі НАТО через агресивну риторику та дії Кремля.