У Дніпропетровську атошникам та чорнобильцям виділять 30 млн грн

07.04.2016 14:22   -
Автор:

У 2016 році на підтримку бійців АТО та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи у Дніпропетровську виділять більше 30 млн грн.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Фінансування цих основних програм соціального захисту дніпропетровців збільшено загалом на 13 млн грн.
Для програми підтримки сучасних українських захисників – «Родина Героя» з міського бюджету буде виділено близько 23,6 млн грн. Це майже на 10 млн більше, ніж у минулому році.
Програма передбачає адресну матеріальну допомогу сім’ям загиблих учасників АТО, оплату витрат на поховання загиблих бійців. Також передбачається фінансування оздоровлення та реабілітації захисників, оплата послуг ЖКГ.
Читайте также: Світлана Єпіфанцева розповіла про надбавки бюджетникам.
Комплексна програма соціального захисту громадян міста, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи отримає з міського бюджету 7,4 млн грн. У порівнянні з минулим роком ця сума збільшилась на понад 4 млн.
Гроші підуть, зокрема, на виплату матеріальної допомоги інвалідам-чорнобильцям, удовам і вдівцям ліквідаторів аварії на ЧАЕС і на оздоровлення тих, хто через трагедію втратив здоров’я.
Програма, що опікується зайнятістю населення цьогоріч буде профінансована у розмірі 616 тис грн, що удвічі більше, ніж торік. Такі видатки зі скарбниці міста передбачають надання соціальних послуг незайнятим громадянам і профілактику безробіття у Дніпропетровську.
Читайте также: На ремонт шкіл і дитсадків у Дніпропетровську витратять понад 100 млн грн.