На ремонт шкіл і дитсадків у Дніпропетровську витратять понад 100 млн грн

06.04.2016 14:20   -
Автор:

У цьому році на сферу освіти міська влада планує витратити 1,8 млрд. грн. На розвиток культури і мистецтва закладено у міській скарбниці 341 млн. грн. Це одні з основних сфер витрат нового бюджету на 2016 рік.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Дніпропетровської міськради.
Програма розвитку освіти в Дніпропетровську на 2016-2020 роки передбачає безкоштовне харчування учнів 1-4 класів, груп подовженого дня у сумі 60,7 млн. грн. У міській раді таку інвестицію називають важливим і потрібним кроком.
Забезпечення школярів підручниками буде відбуватися відповідно до такої схеми: кошти державного бюджету та міського бюджету дорівнюватимуть 50% на 50%. На це освітньою програмою міської ради передбачається близько 15,7 млн. грн., однак порядок ще буде визначено Кабінетом Міністрів України.
Читайте также: В пригороде Днепродзержинска реконструируют водовод.
Крім того, програма передбачає комплексне оновлення матеріально-технічного оснащення шкіл. Це і ремонти харчоблоків навчальних закладів, обладнання кімнат військово-патріотичного виховання, облаштування комп’ютерних класів і оновлення шкільних бібліотек.
Загалом на ремонт шкіл і дитячих садків планується витратити понад 100 млн. гривень. Це в 1,5 рази більше, ніж фінансування минулого року. Також технічне переоснащення освітніх установ обійдеться міській скарбниці в 20 млн. грн.
Не залишилася без уваги і сфера культури та мистецтв. Згідно з програмою розвитку цієї галузі на найближчі 4 роки, буде надана комплексна підтримка міським театрам.
Читайте также: В области стартует капитальный ремонт дорог.