У Дніпровському історичному музеї відкрили нову фотовиставку

15.09.2021 10:55   -

У Дніпровському історичному музеї відкрили фотовиставку «Обличчя нових громад». На світлинах – люди, що змінюють життя в країні на краще. В експозиції представлені 7 областей. Серед них – і Петриківська та Новоолександрівська громади. Виставка триватиме тиждень. Її організувала облдержадміністрація разом із програмою USAIDDOBRE, – повідомляє ДніпроОДА.

«Експозиція демонструє успішність реформи децентралізації. На світлинах – прості люди з різних куточків держави. Саме вони роблять громади спроможними», – зазначив директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Андрій Рубан. 

І додав: на виставці представлені 2 громади Дніпропетровщини – Петриківська та Новоолександрівська.

«Децентралізація – це про конкретних людей, які творять історію. Більш ніж півсотні світлин – яскраве тому підтвердження, – сказав виконавчий директор програми USAID DOBRE у Центрально-Східному регіоні Андрій Нагорний. – На Дніпропетровщині маємо найбільше громад-партнерів. Разом успішно реалізували понад 70 проєктів».

Обличчями Петриківської громади стали майстри Петриківського розпису та фахівець з кінного спорту. На окремій світлині – новозведений будинок для дітей-сиріт.

«Завдяки самобутньому розпису Петриківка відома на весь світ. Створюємо затишок і в самому селищі. Розмальовуємо будинки. Долучаємо молодь. Вважаю, без мистецтва ані громади, ані Україна в цілому не будуть успішними», – поділилася героїня світлини, мисткиня Валентина Панко.

Новоолександрівську громаду презентують портрети директорки Волоської школи, господині етносадиби, працівника садово-паркового центру, поліцейських офіцерів. А ще – мальовничі пейзажі околиць.

«Із напарником робимо все, аби зробити життя мешканців громади безпечним. У соцмережах створили групу. Постійно на зв’язку з місцевими. На всі запити реагуємо відразу. Люди задоволені», – розповів герой світлини, поліцейський офіцер Новоолександрівської громади Сергій Шлома. 

Фотовиставка «Обличчя нових громад» працюватиме до 21 вересня. Адреса музею: м. Дніпро, пр. Д. Яворницького, 16.