У Дніпрі запланованого перекриття Нового мосту для пішоходів не відбулося

02.08.2019 12:15   -
Автор:

2-го серпня з низки причин не відбулося запланованого повного перекриття Нового мосту для пішоходів і велосипедистів.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Відкритий“.
У Дніпрі міська влада планувала повністю заборонити рух по Новому мосту до 5-го серпня, але запланованого перекриття не відбулося. Згідно із попередньою інформацією, заборона руху мала розповсюджуватися навіть на пішоходів та велосипедистів. Перекриття мало бути пов’язане з тим, що на переправі планували проводити роботи з використанням небезпечних для життя та здоров’я людини речовин.
Працівники, які ремонтують міст, пояснили, що повне перекриття дійсно планувалося, проте сьогодні вони працюють за звичайним графіком, а місцевим мешканцям йти мостом ніхто не забороняє. Коли ж насправді повністю перекриють Новий міст — буде відомо згодом.
Уранці багато містян йшли мостом пішки: хтось поспішав на роботу, дехто зупинявся, щоб запитати про те, чи заборонятимуть рух на переправі. Деякі мешканці зізналися, очікували на те, що хтось стоятиме та перешкоджатиме проходу. Однак, їх це не дуже лякало, мовляв, «на роботу все одно треба». У той самий час інші громадяни вирішили скористатися послугою безкоштовного річкового транспорту. Черга охочих дістатися з лівого берега Дніпра на правий була значно меншою, ніш у перший день роботи «річкових трамваїв».
Слід нагадати, що Новий міст перекрили на час виконання ремонтних робіт ще 18-го липня. З цього часу проїзд по переправі був повністю заборонений для особистого та громадського транспорту. Містяни могли скористатися іншими трьома мостами, але виникали затори, і людям доводилося витрачати багато часу, тому вони обирали альтернативні способи дістатися іншого берега. Після цього одні почали переходити міст пішки, інші добиралися на велосипедах чи самокатах.