У Дніпрі вперше відбудеться Всеукраїнський Koval Fest

09.10.2018 13:45   -
Автор:

12, 13 та 14 жовтня у Дніпрі, на Фестивальному причалі, відбудеться перший Всеукраїнський Koval Fest. Захід приурочено до Дня захисника України. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на пресс-службу Дніпровської міськради.
Протягом трьох днів понад 30 найкращих майстрів вогню та заліза з України проведуть безкоштовні майстер-класи для дітей та дорослих з різноманітних технік: це і виготовлення монет, і ливарне виробництво, і створення унікальної зброї. Попрактикуватися у новому ремеслі можна буде 12 жовтня, з 16:00 до 17:00, і 13 жовтня, з 14:00 до 16:00. Серед учасників фестивалю буде також коваль із Чилі. Для дітей підготували окрему локацію «Маленькі ковалики», яка працюватиме в другий день фестивалю – 13 жовтня, з 11:00 до 14:00.
Крім того, ковалі створять триметровий «Талісман Дніпра», який прикрашатиме Січеславську Набережну. Скульптуру презентують 13 жовтня, о 16:00. Також кожен коваль привезе на фестиваль домашнє завдання – ковані літери.
Учасники поєднають ковальську справу і музику: вперше в Україні вони виконають державний гімн на ковадлах. Відбудеться це 12 жовтня, о 17:30, на Фестивальному причалі.
Протягом усіх трьох днів Koval Fest`у триватиме «Шоу вареників», на якому можна буде скуштувати смачну їжу та напої, а в перший день, 12 жовтня, – навіть взяти участь у створенні найбільшого вареника України. Також на фестивалі працюватиме фотозона «Залиш свій відбиток в історії». Особливість її у тому, що тут гості фестивалю зможуть залишити відбиток металевого клейма на спеціальній дошці.