У Дніпрі відкрили фотовиставку «Вишукана пані» про жінок-підприємниць

07.09.2021 10:19   -

У Дніпропетровській облдержадміністрації відкрили нову фотовиставку, це –частина всеукраїнського фотопроєкту «Вишукана пані». На 20 світлинах – портрети жінок-підприємниць з усієї області, – повідомляє ДніпроОДА.

«За нашими підрахунками, на Дніпропетровщині майже 200 тис бізнеследі. Усіх їх об’єднують такі риси, як сміливість, ризикованість, вміння приймати рішення та брати на себе відповідальність. А ще вони – мами та дружини. Такі різні «ролі» жінок і відобразили у фотопроєкті», – сказала начальниця управління департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Світлана Лагутенко.

Зйомки тривали з березня. На 20 світлинах – жінки різних професій та спеціальностей. Кожна – у національному вбранні. 

 «Мета проєкту – підвищити самоідентифікацію жінок. Хотіли показати, що кожна пані – гарна та добра. Несе щастя і любов у родину та суспільствоА ще, прагнули підвищити популярність національного етностилю», – розповіла організаторка проєкту, телеведуча Євгенія Ліфанова. – «Вишукана пані»  всеукраїнський фотопроєкт. Його створили до 30-річчя незалежності України. Загалом він об’єднав вже 44 жінки-підприємниці з Дніпропетровщини, додала Євгенія Ліфанова. 

«Я – майстриня-кравчиня. Займаюсь індивідуальним пошиттям жіночого вбрання. Дуже зраділа, коли мене запросили долучитися до проєкту. Емоції переповнюють», – сказала учасниця фотопроєкту Наталія Буднікова.

Серед героїнь проєкту – плавчиня-рекордсменка, блогерка, голова благодійного фонду Ольга Пометун.

«На портретах – успішні, гарні, розумні жінки. Талановиті – кожна у своїй галузі. Дуже вдячна творцям проєкту за їх колосальну працю. Костюми, фотозйомка, локація – усе було зроблено на найвищому рівні», – сказала Ольга Пометун. 

Побачити виставку можна протягом тижня у холі Дніпропетровської ОДА. Адреса: м. Дніпро, просп. О. Поля, 1. Вхід вільний.