Прокуратура передала до суду обвинувачення проти екс бійця «Омеги» в убивстві учасників Революції гідності

07.09.2021 11:05   -

Офіс генерального прокурора передав до Печерського районного суду Києва обвинувальний акт проти колишнього бійця загону спецпризначення «Омега» в убивстві учасників Революції гідності 20 лютого на вулиці Інститутській у Києві, – повідомляє пресслужба ОГП.

Підозрюваний — офіцер, кулеметник окремого загону спецпризначення та боротьби з тероризмом «Омега» однієї з бригад спецпризначення управління Північного територіального київського командування внутрішніх військ МВС.

Боєць, «діючи спільно та погоджено зі співробітниками так званої чорної роти «Беркуту», взяв участь у терористичному акті — розстрілі на ураження з вогнепальної зброї беззбройних учасників акції протесту на вулиці Інститутській”.

«Безпосередньо обвинувачений спричинив кульові поранення двом демонстрантам, які перебували на під’їзній дорозі від Жовтневого палацу та на тротуарі нижче верхнього виходу з метро «Хрещатик»», — йдеться в повідомленні.

Ексвійськовослужбовець «Омеги» та колишні співробітники «чорної роти» «Беркуту» одягнули під шоломи маски-балаклави, щоб унеможливити свою ідентифікацію та уникнути кримінальної відповідальності.

Обвинуваченому інкримінують перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, вчинення терористичного акту, умисні вбивства та замахи на умисні вбивства, а також перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій.

Нагадаємо, що Печерський районний суд міста Києва дав дозвіл на затримання та привід колишнього командира харківського «Беркуту» Віктора Шаповалова, який не з’явився на засідання, а Черкаський Соснівський районний суд засудив до 4 років позбавлення волі командира луганського спецпідрозділу «Беркут» Валерія Костенка.