В окупованому терористами Червонопартизанську загинуло 9 шахтарів

07.09.2021 09:50   -

У місті Червонопартизанськ (Вознесенівка), що знаходиться на підконтрольній проросійським терористам території, сталась трагедія – клітка-ліфт, що підіймала 25 шахтарів, упала на дно шахти через обрив тросу. Про подію повідомив український журналіст Денис Казанський у Фейсбук.

Трагедія такого роду – наслідок тотального розвалу вугільної галузі в ОРДЛО, який настав з приходом Росії. Одна справа – раптовий викид метану або породи в забої – такому важко запобігти. Але в даному випадку люди загинули через несправність устаткування й відсутність необхідних інвестицій у виробництво. 7 років росіяни просто вичавлюють залишковий ресурс із захоплених ними підприємств ОРДЛО, нічого при цьому в них не вкладаючи. Звичайно, такий підхід не міг не призвести до трагічних наслідків. І це, мабуть, тільки початок …“, – написав журналіст.

На зображенні може бути: 1 особа та лікарня

Трагедія сталася вранці 7 вересня на шахті “Червоний партизан” – 9 шахтарів загинули, ще 19 із серйозними травмами доставлені у лікувальні заклади.

Відділення гірничорятувальних підрозділів МНС ЛНР були відразу направлені в шахту по стовбуру №3 для пошуку постраждалих і їх евакуації на поверхню. Проводилися роботи по наданню допомоги 19-ти травмованим і їх евакуація. Після цього шахтарі були доставлені в травматологічне відділення центральної міськлікарні Свердловська. 9 загиблих гірників підняті на поверхню шахти і передані співробітникам МВС ЛНР. Створено урядову комісію, яка розслідуватиме причини аварії. Керівництво підприємства займається організацією похорону і наданням допомоги сім’ям загиблих і постраждалим шахтарям“, – повідомило МНС самопроголошеної ЛНР.