У Дніпрі вандали зіпсували новий сквер на проспекті Слобожанському

09.11.2021 19:11   -
Автор:

Декілька місяців тому, на День міста, у Дніпрі урочисто відкрили сквер на Слобожанському проспекті. Зелену зону збудували за європейськими стандартами для мешканців та гостей міста. Але не всі оцінили старання мерії та будівельників – через невелику кількість часу вандали зіпсували сквер.

У день відкриття хулігани зламали гойдалку – її одразу полагодили. А на днях вандали розмалювали парапети, крісла з каменю, гойдалки та велику гірку – їй дісталося найбільше. З низу до верху її зіпсували різними написами. Розмалювали і стіни та підлогу всередині. Дехто припускає, що такі акти вандалізму є навмисними провокаціями.

Благоустрій скверу був одним із проєктів «Бюджету участі», за яким хотіли встановити лавочки та оновити тротуарні доріжки. Утім, нинішня реконструкція, проведена за ініціативою Дніпровської міської ради, перевершила всі очікування.

Тут звели фактично нову рекреаційну зону площею 1,9 га.

Будівельні роботи у сквері виконувала генпідрядна компанія «СК «Стройінвест»: тут облаштували зону для прогулянок, великий дитячий ігровий комплекс, еко-площадку з ігровими елементами, дитячий лабіринт та пісочницю, зону воркауту, створили місце для вигулу собак, встановили гамаки, лавки, крісла, шезлонги, урни та сучасний вуличний туалет. Також облаштували місця для паркування автомобілів. По всій території скверу встановили модернове енергозберігаюче освітлення. А для маломобільних верств населення облаштували понижені бордюри та встановили пандуси. З турботою про природу, здорові дерева зберегли та видалили лише ті, котрі визнали аварійними – на їх місці висадили в п’ять раз більше зелених насаджень.

Эко-качели, гамаки и каменные кресла: как выглядит новый сквер на  Слобожанском проспекте

 «Дніпро – місто без окраїн. Люди повинні мати можливість відпочивати там, де вони живуть. Та ще з часів забудови міста на лівому березі завжди було менше рекреаційних зон. Тому ми нині приділяємо максимальну увагу тому, щоб тут було більше таких локацій. Ми дотрималися тих високих стандартів, котрі застосовувалися при будівництві скверу «Прибережний»», — сказав мер Борис Філатов під час відкриття і закликав дніпрян цінувати новий сквер та міське майно загалом. 

Сквер на Слобожанському проспекті – взірець якісного та сучасного будівництва, яке було виконано за досить короткі терміни.

«Дуже прикро, що всього за два місяці нова рекреаційна зона змінилася до невпізнаваності із-за вандалізму недобросовісних мешканців міста. Наша команда працювала на об’єкті протягом декількох місяців, аби порадувати громаду Дніпра. Шкода, що вандали не розуміють, який фронт робіт був виконаний для облаштування нової зони для прогулянок», – підкреслив генеральний директор ТОВ «СК «Стройінвест» Сергій Гавриленко.

Будівельна компанія ТОВ «СК «Стройінвест» закликає усіх містян бережно та дбайливо ставитися до нового місця відпочинку, аби сквер радував дніпрян ще не одне десятиріччя.