Сенатори готують новий пакет санкцій за Nord Stream 2

09.11.2021 16:42   -

Американські сенатори виступили за внесення поправки до оборонного бюджету США на 2022 рік, що передбачає санкції щодо російського газопроводу «Північний потік-2», – повідомляє Reuters.

Запропонована поправка вводить обов’язкові санкції щодо оператора проєкту «Північний потік-2». Її внесення ініціювали шість сенаторів-республіканців на чолі з головним республіканцем у комітеті Сенату із закордонних справ Джимом Рішем.

Республіканці, як і багато демократів у США, стурбовані, що проєкт може збільшити залежність Європи від російського газу і дасть Москві важелі для тиску на трансатлантичних союзників Вашингтона.

«Україна вже давно виступає проти майже завершеного проєкту, оскільки він дасть Москві теоретичну можливість припинити транспортування газу через Україну. Це позбавить Київ мільярдів доларів зборів за транзит і загрожуватиме його безпеці», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон продовжить зміцнювати енергетичну безпеку України, зокрема шляхом зниження ризиків від російського газопроводу «Північний потік-2».