У Дніпрі триває відновлення та модернізація вуличного освітлення

01.02.2021 14:15   -

У Дніпрі комунальне підприємство «Міськсвітло» продовжує відновлювати зовнішнє освітлення. Зокрема, й на тих вулицях, які не так давно взяті на баланс. Йдеться про понад 300 проїздів, які ще за радянських часів обслуговувалися заводами/підприємствами чи були безхазяйними. Серед таких і вулиці на житловому масиві Ігрень. Тут наразі освітлення відновлюють на провулку Ягідному, вул. Тавричній, Олешківській, Білогородській та Генерала Григоренка.

«У рамках програми міського голови Бориса Філатова «Місто без околиць» продовжуємо відновлювати зовнішнє освітлення на віддалених житлових масивах. Зараз бригади КП «Міськсвітло» працюють на ж/м Ігрень. Загалом на сьогодні по місту 95 % вулиць уже з освітленням, зокрема й там, де його взагалі ніколи не було. Паралельно проводиться модернізація освітлення на основних міських магістралях. Словом, роботи продовжуються. У планах на цей рік зробити ще понад 200 вулиць», – розповів під час виїзної пресконференції 1 лютого головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко.

Зі свого боку начальник дільниці ремонту КП «Міськсвітло» Микола Полончук зазначив: «На згаданих вулицях ж/м Ігрень буде змонтовано близько 3 км мереж (самонесний ізольований дріт), встановлено 10 додаткових опор, 100 нових світильників із натрієвими лампами. Окрім того, улаштуємо тут шафу управління: зовнішнє освітлення вмикатиметься і вимикатиметься автоматично. Тут освітлення не було. Вулиці увійшли до переліку нещодавно взятих на баланс нашого підприємства. Зробимо зовнішнє освітлення і обслуговуватимемо ці вулиці й у подальшому».

Електромонтер КП «Міськсвітло» Ростислав Чернишов працює в одній із бригад на ж/м Ігрень. За його словами, роботи тут планують закінчити за тиждень-два. «Виконуємо все паралельно. Монтуємо провід, кронштейни, світильники. Погодні умови не впливають на роботу. Головне, що вітру нема. Тож працюємо за різної погоди», – підкреслив електромонтер.

Мешканка ж/м Ігрень Олена Черниховська радіє, що невдовзі низка вулиць їхнього масиву буде із зовнішнім освітленням. «Мешкаю на вул. Тавричній. Із проханням зробити нам вуличне освітлення звернулися до міської ради. Нас там почули. Приїхали бригади з «Міськсвітла», зробили усі необхідні заміри і занесли низку вулиць до списку ремонтів. Звісно, чекаємо з нетерпінням, коли нам його зроблять і вже не доведеться ходити ввечері з ліхтарями. До речі, по Ігрені за останні п’ять років зовнішнє освітлення зроблено на 48 вулицях».