У Дніпрі приготували найдовшого млинця в Україні

13.03.2021 19:25   -

У суботу, 13 березня, в парку Шевченка встановили національний рекорд України – зробили «найдовший млинцевий рулет з сирною начинкою». Аби приготувати гігантську страву і потрапити до національної Книги рекордів України знадобилося понад 900 млинців та 12 годин на приготування, – повідомляє Відкритий.

9 2

Попри зимові погодні умови, автори унікального кулінарного виробу за три години змогли підготувати, викласти, намастити і згорнути найдовший в Україні млинцевий рулет, аби відзначити старовинне свято – Масницю й, хоч таким чином наблизити весну, яка цьогоріч забарилася з приходом.

«Складність була у тому, що нас погода не радує. Ми стикаємося з великою кількістю проблем. Зараз викладаємо млинцеве полотно. Зимно, та ще й опади, тому млинці відразу накриваємо плівкою. Після цього будемо поступово знімати її і намащуватимемо млинці сирною начинкою. Рулет з сиром – це традиційна страва для України, а ми зробили його найбільшим у країні», – розповіла представник національного реєстру рекордів Олена Булах.

14 3

Масниця – це народне свято, яке символізує відхід зими. Масниця – одне з найулюбленіших і веселих народних свят, яке відзначається цілий тиждень. Це старовинне слов’янське свято відзначається за тиждень до початку Великого Посту, який триває 48 днів і закінчується перед Великоднем, який цього року припадає на 2 травня.

Готували млинець студенти, які навчаються на кухарів. Юнаки та дівчата з великим ентузіазмом і хорошим настроєм виконали дуже об’ємну і копітку роботу, яка принесла бажаний результат.

11 1

За свої старання юні кулінари отримали іменні грамоти та приємні подарунки.

Після офіційної фіксації досягнення, супер-рулет порізали, розклали по тарілках, і його змогли скуштувати всі охочі.

22