Суд тимчасово звільнив Xiaomi від санкцій США, які запровадив Трамп

13.03.2021 13:13   -

Федеральний суд США тимчасово призупинив санкції проти китайського виробника гаджетів Xiaomi, – повідомляє Reuters.

Таким чином американські інвестори зможуть далі співпрацювати з цією компанією, не боячись штрафних санкцій. Відповідна заборона та санкції на Xiaomi були накладені Міноборони США.

Компанія подала до суду, оскільки вирішила, що США не надали доказів про співпрацю Xiaomi з китайськими спецслужбами.

Наприкінці січня Xiaomi подав скаргу до суду у Вашингтоні з проханням виключити зі списку, назвавши її включення “незаконною та неконституційною” та аргументуючи, що вона не контролюється Народно-визвольною армією.

Американський окружний суддя Рудольф Контрерас у Вашингтоні, округ Колумбія, заявив у п’ятницю, що суд “дійшов висновку, що обвинувачення не довело, що загрози національній безпеці, про які йдеться тут, є переконливими”.

У своїй заяві представник Xiaomi привітав рішення та назвав визначення Xiaomi китайською військовою компанією “свавільним і примхливим”.

“Xiaomi планує продовжувати вимагати від суду визнати це позначення незаконним і назавжди зняти санкції“, – заявив речник.

15 січня адміністрація президента США Дональда Трампа розширила санкційний список проти Китаю, додавши туди дев’ять компаній. Санкції були введені за співпрацю з армією Китаю. Серед компаній, які додали до списку, опинився виробник мобільних телефонів Xiaomi та виробник літаків Comac.