Обережно, фальшиві банкноти

13.03.2021 13:01   -

Жінка впродовж тижнів розплачувалася підробленою готівкою на базарі у Першотравенську.

У четвер, 11 березня, до поліцію повідомили про те, що на ринку орудує шахрайка, яка розраховується фальшивою купюрою в 1000 гривень, отримує решту і товар та йде в невідомому напрямку.

Як з’ясували поліцейські, таку махінацію зловмисниця провернула неодноразово на ринку.

Постраждалі детально описали зовнішність шахрайки, і поліцейським вдалося встановити підозрювану. Нею виявилася 44-річна жителька Дніпра. Під час затримання у неї вилучили шість фальшивих купюр номіналом 1000 гривень. Їх відправили на експертизу.

Того ж дня жінці повідомили про підозру в шахрайстві, і тепер їй загрожує срок до 3 років позбавлення волі.

“Увага, будьте обережні. По місту почали гуляти фальшиві 1000 купюри. У знайомих вже виявилася в касі. Повертів в руках, якість висока, водяні знаки видно, тиснення є. Папір на дотик трохи щільніше і м’якше звичайного, немає крихкості нових купюр. Написи трохи розмиті. Термінал купюру не приймає, на ультрафіолеті нічого не відсвічується. Будьте обережні”, – написав Стас Теплов на сторінці “Події Дніпропетровська і області”.

Відзначимо, що відрізнити фальшиві гроші від справжніх можна без спеціальних пристроїв. Для цього необхідно уважно розглянути купюру, перевірити наявність водяного знаку, захисної лінії, рельєфного елемента, прихованого рельєфного зображення номіналу і т.д. Крім того, важливо розглянути їх розташування на купюрі.