До “червоної” зони потрапили чотири області

13.03.2021 19:53   -

МОЗ оновило розподіл на карантинні зони, зокрема, показник госпіталізацій перевищує 60 на 100 тисяч населення станом на 12 березня у 8 областях, – повідомляє пресслужба міністерства.

Відповідно до нього, у червоній зоні опинилися Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська і Чернівецька області. У помаранчевій зоні опинилися місто Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська області.

Зокрема, показник госпіталізацій перевищує 60 на 100 тисяч населення станом на 12 березня перевищений у місті Києві, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Миколаївській, Хмельницькій, Чернівецькій областях.

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи Міністра охорони здоров’я протягом 48 годин.

Рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС набирає чинності не раніше ніж через два дні з дати його оприлюднення.

Рішення щодо скасування «червоного» рівня приймається у разі досягнення регіоном усіх показників протягом не менш ніж п’яти днів підряд.

“Сьогодні найбільш тривожна епідситуація на Івано-Франківщині, Закарпатті та Буковині, наразі направляємо всі сили, щоб її стабілізувати. Львівщина ще не входить до «червоної зони», але я закликав мера Андрія Садового не чекати, коли вони перейдуть цей небезпечний поріг, і вводити на місцевому рівні певні обмежувальні заходи, які не зашкодять економіці, але дозволять зменшити темпи поширення епідемії”, написав Максим Степанов на Офіційна Facebook сторінці Міністра охорони здоров’я України.

При визначеному показнику рівня госпіталізації в 60 на 100 тис. населення, у Києві цей показник станом на 12 березня складає 75,4, у Вінницькій області – 123,6, у Житомирській області – 92,6; у Закарпатській області – 87,6; в Івано-Франківській області – 131,3; у Миколаївській області – 81,2, у Хмельницькій області – 68,0; Тернопільській області – 60,1, у Чернівецькій області – 90,2.

Найвищий показник завантаженості ліжок з киснем станом у Закарпатській області – 66,9%.

Як повідомлялося, 17 лютого Кабінет Міністрів схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівня епіднебезпеки та показники їх визначення.